Musikktilbud 2021

Musikktilbud vår 2022

Musikktilbudet åpner endelig igjen på Nok. Bergen, og vil i utgangspunktet finne sted hver torsdag.

Musikk anvendes som verktøy til å jobbe med regulering og mestring, og å skape nye handlingsmuligheter og opplevelsesmuligheter. Den kan for eksempel brukes til å jobbe med å skape muligheter for mestring i egen selvhjelps-prosess, regulering i det sosiale, å uttrykke følelser, m.m.

Aktivitetene er tenkt til å skape fellesskap og ha takhøyde for både lyd og ulyd, samt å dyrke musikaliteten ut fra der hver enkelt “er”. I musikkmiljøet er vi sammen om å forme innholdet og tilbudet. Vi har fokus på at musikkmiljøet er et levende miljø der man kan komme å være seg selv, sette seg selv nye mål, bygge på ressurser og utfordre seg selv med musikk som et verktøy.

Man trenger ingen forkunnskap for å delta!

Musikktilbudet finner i utgangspunktet sted hver torsdag. Se kalenderen vår for nøyaktige datoer og klokkeslett for de ulike gruppene:

Nybegynnergruppe

Nybegynnergruppe i musikk er et tilbud som vil foregå hver uke og er for deg som har lyst å prøve et tilbud som bygger opp under din musikkinteresse, som en ressurs for bedring.

Rytmegruppe

Rytmegruppen vil foregå hver uke.

I rytmegruppen lærer vi at det er trygt å bruke kroppen i et trygt lydbilde og en trygg gruppe. Kroppen koordineres på en uhøytidelig måte til rytmer, improviseringer og lek, som:

  • Rytmelek og rytmesteg
    Rytmeegg, klappelek og av og til litt dansesteg.
  • Trommer
    Djemberytmer og trommelek.

Rytmer brukes som redskap inn i en egen selvhjelps-prosess. Vi jobber med rytmer i ulike former som skal romme det sosiale og ha takhøyde for både takt og utakt. Forskning viser at å bruke rytmer skaper nye baner mellom høyre og venstre hjernehalvdel, som igjen kan gi økt kontakt med egen kropp.  

Samspillsgruppe

Samspillsgruppen er for deg som har lyst å spille/synge sammen med andre i et band-lignende sammenheng, eller bare komme og høre på. I motsetning til nybegynnergruppen er kriteriene litt mer fokusert på å være med og skape musikk, og gode opplevelser i et fellesskap.

Du trenger ingen forkunnskap for å være med i samspillsgruppen, men fokuset vil være mer på å spille sammen enn på opplæring i instrumenter.

Påmelding

Musikktilbudet er åpent for utsatte brukere registrert ved senteret.

For å kunne være med må du melde deg på, med frist kl 14.00 dagen før. (onsdag) – max antall plasser er 7 stk.

  • Påmelding skjer kun via SMS til tlf. 9085 3569. Oppgi navn på arrangement og dato for ønsket deltakelse.
  • Du får bekreftelse eller avslag på SMS. Ikke kom på aktiviteten uten at du har fått en bekreftelse om plass på SMS.
  • Hvis du senere ser at du må avlyse hadde vi satt stor pris på om du kunne sendt oss en SMS om dette slik at folk på venteliste evt. kan få plassen din.

Vi må informere om at det er begrenset antall plasser og at noen kan risikere å bli avvist dersom det blir fullt.

Påmeldingslister med navn og telefonnummer blir oppbevart trygt og slettet etter 30 dager.

Åpent for: Utsatte

Skriv til oss her

Invalid Email