Til pårørende

Som pårørende til personer utsatt for seksuelle overgrep kan du ha mange spørsmål, erfaringer og følelser som du har behov for å snakke om. Vi har kunnskap og erfaring til å hjelpe deg, enten du er forelder, annet familiemedlem, partner eller venn.

Mennesker er forskjellige og har ulike behov. Vi setter derfor sammen det opplegget som passer best for deg, uansett om du er utsatt selv eller pårørende. Noen ganger  samarbeider vi på tvers av våre sentre og andre hjelpetilbud for å gi et tverrfaglig og helhetlig opplegg til alle som kommer hit. 

Vi er tilgjengelige for alle som har behov for råd, veiledning og støtte. Alle ansatte har taushetsplikt. Gi beskjed dersom du ønsker tilrettelegging, tolk eller andre tilpassede tilbud. Vi er her for deg.

 

Individuelle samtaler og familiesamtaler

I individuelle samtaler får du snakke med en faglig veileder ved senteret som har kunnskap om seksuelle overgrep og traumer. I første samtale vil vi fortelle deg litt om hvordan vi jobber og hva vi kan hjelpe til med. Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å fortelle. Å komme til samtale er helt uforpliktende. Dette innebærer at du har mulighet for videre oppfølging, men at du også kan avslutte når du selv ønsker. 

Vi har også tilbud til familier eller par som ønsker å komme sammen til samtale.

 

Gruppetilbud

Hos oss kan du møte andre pårørende. Mange opplever at det er fint å kunne fortelle sin historie og dele erfaringer med andre som har vært i samme situasjon.

Alle våre gruppetilbud er ledet av en faglig veileder ved senteret. Ta kontakt med oss for mer informasjon om tilbudet.

kulli-kittus-KQfxVDHGCUg-unsplash

Skriv til oss her

Vennligst skriv inn ditt navn.
Vennligst skriv inn en melding.
Vennligst kryss av captcha'en for å verifisere at du ikke er en robot.