Laster Arrangementer
Marianne Målsnes

Åpent hus med traumesensitiv yoga som tema

5. oktober 2022 / 18:00 - 19:30

Onsdag 5. oktober inviterer vi til åpent hus i allrommet med traumesensitiv yoga som tema. 

Nok. Bergen tilbyr yoga fordi vi vet at seksuelle overgrep påvirker kroppens alarmsystemer. Vi sier ofte at reaksjoner på seksuelle overgrep handler om en opplevelse av å ikke eie egne følelser, tanker og kropp. Derfor kan kroppens signaler kan være vanskelig å legge merke til, å forstå og forholde seg til.

Noen kjenner på sterke spenninger eller indre uro, andre opplever at kroppen kjennes nummen eller fremmed eller kjenner på frykt for egne reaksjoner. Mange forteller om utfordringer med å legge merke til og forholde seg til kroppens signal om behov  for søvn, mat, hygiene eller “bare” det å slappe ordentlig av.

Bettina, Terese og yogainstruktør Marianne fra Bergen Yoga Terapi vil snakke om ulike kroppslige reaksjoner som mange som har opplevd seksuelle overgrep kan kjenne seg igjen i. Og på hvilke måter yoga kan være et verktøy for å få en bedre, mer forståelsesfull og vennlig kontakt med kroppen. I en trygg og respektfull ramme presenteres enkle yoga øvelser for å komme mer i kontakt med egen kropp og finne ro.

Vi legger opp til en hyggelig og uformell kveld med enkel servering og god tid til spørsmål og refleksjoner omkring tema.

 

Åpent for: Alle registrerte brukere

Ingen påmelding